Rusle og tusle startet opp i 2009, og tanken var å skape et lavterskeltilbud for folk flest. Opp gjennom årene er det mange privatpersoner som har vært med å bidra til at dette har blitt et populært tilbud i bygda. Ansatte i Folldal kommune, som jobber med folkehelse, har hatt det overordnede ansvaret, mens Folldal Turlag har vært medarrangør (skaffet midler til prosjektet).

Hver onsdag klokka 18.00, på et bestemt oppmøtested, fra midten av mai og ut august, arrangerer Rusle og tusle turer med kjentmenn rundt omkring i hele bygda. Dette er et uformelt opplegg der mosjon, historie og en trivelig rast/kaffepause skaper turglede og trivsel. Noen av tilbakemeldingene fra deltakerne opp gjennom årene har vært at det er sosialt, man kommer seg til fine steder hvor man ellers ikke ville gått, man får se og høre mye interessant fra de som leder turene, og at det er godt å ha noe fast å se fram til. Hver sesong avsluttes med en hyggelig middag. De siste årene har dette foregått i den nye gapahuken på Kakkelkletten, Kvistli, Hageseter og Grimsdalshytta. Det er ingen påmelding, og tilbudet er gratis. Turene publiseres hovedsaklig på Folldal kommune sin hjemmeside/facebookside og Folldal Turlag sin hjemmeside/facebookside.

Planleggingen av årets sesong er godt i gang, men har du forslag til turer, og/eller kan du tenke deg å være kjentmann på en av turene, ta gjerne kontakt! Send en epost til elinblaster@gmail.com eller ta kontakt på mobil 99 53 05 83, så skal jeg videreformidle dette til de som har ansvaret for planleggingen.