I Norge har vi en sterk tradisjon for å høste fra «naturens skattekammer». Denne tradisjonen står kanskje ikke like sterkt nå som tidligere? I Folldal er vi midt i «matfatet»! Ikke langt fra stuedøra har vi store muligheter til å få tak i fantastiske råvarer. I tillegg til jakt og fiske, kan vi plukke all slags bær og sopp. Blåbær og tyttebær er velkjente, men vi har også villbringebær, svartebær/krekling og multe. Mange barn opplever fra tidlig alder at det meste av det de spiser kommer fra butikken. Ved å ta med barna på innhøsting fra naturen, vil barna lære hvor maten faktisk kommer fra, samt få et godt grunnlag for å ivareta denne gamle og viktige tradisjonen.

Å oppdage gleden ved innhøsting av bær er en verdifull «gave». Man kommer seg ut på tur, og man får gode og sunne råvarer helt gratis. Man trenger ikke gå langt, og det er ikke sikkert at fangsten alltid blir så stor, men det spiller ingen rolle. Det viktige er at man får en flott naturopplevelse, litt mosjon og kanskje en god dessert eller et syltetøyglass å nyte ved en spesiell anledning.

I disse dager kan man lese i media om de barna som «bare» skal være hjemme i ferien, og ikke dra til syden. Til alle dere som bor eller ferierer i vakre Folldal, barn og voksne: her kan dere få unike opplevelser og skape gode ferieminner. Senk skuldrene. Finn fram bærbøtta og tursekken. Ta med noe godt å spise og drikke, og gjerne en spikkekniv om dere har. La turen bli til mens dere går. Grip mulighetene som dukker opp på deres vei. Kanskje blir det slik at de voksne plukker bærene, mens barna leker med det skogen eller fjellet har å by på? Kanskje finner dere julekveldsdesserten sammen (eller kanskje blir det rett og slett dagens dessert)?

FOLLDAL TURLAG ØNSKER ALLE EN GOD TUR!