Naturen har plass til alle ❤. Allemannsretten gir oss rett til å ferdes og oppholde oss i utmarka. Rettigheten er et gratis fellesgode som er en del av den norske kulturarven. Tenk så heldige vi er! 😍

MEN – allemannsretten gir ikke bare rettigheter, det følger også PLIKTER. Når du benytter deg av allemannsretten, skal du opptre hensynsfullt og varsomt.

Vis hensyn til sårbar natur og dyreliv. Nå starter fuglene med hekking. Dette er en fase hvor de er spesielt sårbare for forstyrrelser. Hold avstand, unngå forstyrrelser og sjekk om det er ferdselsforbud i området hvor du planlegger å gå på tur. I Folldal er det også svært viktig å ta hensyn til villreinen. Kalvingstiden nærmer seg, og reinen trenger ro. Respekter regler om båndtvang. Hold hunden din i bånd for å hindre at den skremmer opp eller jager fugl, vilt og beitedyr.

Følg reglene for brenning av bål. Mellom 15. april og 15. september er det som hovedregel forbudt å tenne bål i skog og utmark.

Husk sporløs ferdsel. Hovedregelen er at du skal forlate et område i en stand som er hyggelig for andre å komme til. Ta med deg søpla di hjem. Det er også en god vane å ta med søppel som andre har lagt fra seg.

Når du skal parkere bilen før turstart, pass på at du ikke er til hinder for noen 😉.

Share This