Hei gode fjellfolk, turfolk, friluftsglade og folk som gjerne kunne tenke seg å teste ut friluftslivet. Folldal Turlag ønsker å stimulere til økte trim- og mosjonsaktiviteter, samt TURGLEDE. Følg oss også gjerne på facebook, der vi har både en side og en gruppe. I gruppen kan alle bli medlem og dele fra sine turopplevelser med andre, mens på siden legger vi ut diverse informasjon og turtips som vi håper folk setter pris på. 

Dette bildet er tatt på tur opp til Kyrkjekletten, 1545 moh. Denne fjelltoppen ligger både i Folldal og Alvdal kommuner, og har flere startpunkt-muligheter, blant annet turiststien til DNT fra Stadsbuøyen i Atndalen. På toppen kan du nyte en fantastisk utsikt.

Det handler ikke om å gå mest, lengst eller brattest, men å oppdage gleden ved å være ute. Mulighetene er mange i den vakre fjellbygda. Du kan sykle, padle, svømme, spasere, gå, jogge, klatre, ri osv. En kveldstur opp i høyden for å se solnedgangen er absolutt å anbefale, likeså et kveldsbad i Kroktjønna.

Kanotur nedover flotte Atna med start ved Nordre Sandom og «målgang» ved rasteplassen på Straumbu anbefales, og er absolutt verd turen! Elva har en fin, jevn strøm som gjør at du nesten ikke trenger å padle. Du kan titte ned i det klare vannet og se på fiskene, eller nyte de vakre fjellene i Rondane. På turen er det også flere fine sandstrender. En fin familietur! Det er mulig å leie kano hos Rondane Rast og info (epost: rondane.rast@gmail.com eller mobil 94160954). De sørger for at kano m/årer og redningsvester ligger klart ved startpunktet, og kan være behjelpelig med skyss tilbake til bilen etter endt tur.

Kakkeldalsvegen, Einunndalsvegen, Nygruvvegen, Grimsdalsvegen og Dørålsvegen (bomveier/betaling) er åpne, og gir lett tilgang til utallige turmuligheter. Har du ikke mulighet til å gå, er det flere fine rasteplasser hvor du kan sitte og bare nyte flott natur.

Det finnes også veldig mange gode turmuligheter utenom bomveiene, for eksempel Lohnahovda, Kakkelkletten, Kollutholen, Bakkesætra, Bakkekampen, Sleukampen, Kyrkjekletten, Perskampen eller Bjørnhollia. Turbeskrivelsen for noen av turene finner du lenger ned her på hjemmesiden.

På www.visit-folldal.no kan du finne informasjon om serveringssteder, overnattingssteder, aktiviteter, attraksjoner osv.

Det er godt kjent at gåturer i naturen er bra for kropp og sjel. Noen studier har faktisk vist at bare det å se natur, kan være nok til at man føler seg bedre. Derfor ligger vi godt an vi som bor eller ferierer i Folldal! Folldal er som et kunstgalleri, med flotte motiv på alle kanter. Vi har unike og utallige turmuligheter. Det finnes noe for oss alle, uansett fysisk form og tiden vi har til rådighet. Det sies også at korte pauser hvor man stopper opp og ser på naturen har en foryngende effekt på hjernen, og øker oppmerksomheten.

Dronning Sonja sa det så fint da DNT i 2018 markerte sitt 150-års jubileum. «Å traske i vei i stillhet gjør godt for den frie tanke. Når man går høyere opp får man følelsen av at alle problemene ligger igjen i dalen. Man løser ting og grubler på en fin måte når man går. Det er noe i oss mennesker som gjør det riktig å gå».

Kos deg i Folldal! Hilsen Folldal Turlag

Share This