Lørdag 12.august kan du bli med på fellestur  – Midtronden Øst (2043 moh) og Midtronden Vest (2060 moh).

Møtested: Parkeringen ved Nedre Dørålseter kl. 08.30

Fra nord reiser Rondanes nordligste topper seg til et mektig skue. Rekken Høgronden – Midtrondene og Digerronden danner et flott skue fra Folldal i nord. På årets tur skal vi bli bedre kjent med Midtrondene. De står så flotte midt i denne rekken. Vi inviterer til en rundtur med flotte formasjoner, artig vandring og ispedd lett klyving.

Vi starter ved Dørålseter turisthytte og følger T-stien mot Høgronden. Like før Neverbutjønna skrår vi opp mot foten på Østre Midtronden 2043 moh. Vi tar en god rast ved vannet der før vi starter oppstigningen opp nordryggen til toppen. Vel oppe følger vi toppryggen mot neste topp og underveis vil vi ha ei makalaus utsikt i alle retninger samt artige formasjoner i fjellet. Fra Vestre Midtronden 2060 moh, følger vi ryggen et stykke videre mot Digerronden før vi dreier nordover ned ryggen som ender i Vidjedalsbotn som ligger nord for Midt – og Digerronden. Der vil vi også stoppe ved minnestøtta etter en flyulykke under siste verdenskrig. Retur derfra tilbake til Dørålseter.

Vi synes dette er en av de vakreste rundturene i Rondane. Vi bruker dagen, men går veldig rolig slik at den passer for alle som er i alminnelig god form. Ta utfordringen og bli med!!

Ta med godt med vindtette og varme klær, mat og drikke. Husk vi er mange timer uten tilgang på vann.
Turens varighet stipuleres til ca 11 timer.
Påmelding: Innen torsdag 10. august til Per Bergsvein Støen 91583114
Turledere: Per Bergsvein Støen og Eirik Sletten

Denne turen er et samarbeid mellom DNT Hadeland og Folldal Turlag.

Share This