Hei. Det var, for veldig mange av oss (vil jeg tro), ei ganske merkelig uke forrige uke. Nyhetsbildet var fullt av oppdateringer om korona-krisen, og hverdagen vår var langt fra slik den pleier. Oppi alt dette var det godt å se og høre at mange fant gleden ved å ta seg en tur ut i naturen! Nettopp DU kan inspirere andre med å dele fra din tur-opplevelse! Tilbakemeldinger vi i Folldal Turlag får, er at det er så lite som skal til, og at folk setter stor pris på turbildene som deles. Mange har delt bilder og tekst i sosiale medier, og vi prøver å dele litt her på hjemmesiden.

Oppsummering for forrige ukes løypekjøring finner du lenger ned her på hjemmesiden. Når det gjelder løypene fra Folldal Gruver om Grønhøbua og over Geitryggen, samt Husbekktraseen, er disse dessverre godt blåst igjen. Pga. at det meldes om enda mer vind, venter vi til onsdag før vi kjører disse traseene.

Det fine med vinden er at den skaper fine blikkfang! Guri Ruste på Hageseter Turisthytte på Dovrefjell har lånt oss et bilde som er et godt eksempel på nettopp det. «Når naturens kunstner har formsans og krefter til bruk gjennom natta oppstår snøkunst med mjuke linjer» (sitat Guri Ruste).

Foto: Guri Ruste, Hageseter Turisthytte.

Turlagets leder møtte på denne familien på Steinhøa i helga (1610 moh). Steinhøa er et fint turmål. En måte å komme seg dit på er å parkere ved Furutjønna på Dalholen. Følg skiløypa til Turlaget opp på (eller litt forbi) Buste, deretter vei/løype videre til brua over Midtre Depla. Følg så bekkedalen hele veien oppunder toppen litt nordøstover på slutten inn mot toppunktet. Gå samme vei tilbake. Veldig ofte er det fine snøforhold på denne turen, og du får en storslagen utsikt på toppen!

Foto: Arne Lohn, Steinhøa. Du kan se Snøhetta bak til venstre og Snota i Trollheimen til høyre.

En annen topp det er verd å besøke dersom du liker toppturer er Sletthøa (1555 moh). Start fra parkering Furutjønna. Følg skiløypa mot Folldal til et lite furuskilt med teksten Vardhøe. Her er det ofte skispor gjennom bjørkelia. Hold sør for Storskardkollen og skrå opp mot toppen. Retur er absloutt finest via Søre Skaret med en lett staketur nedover Depldalen. Husk og hold til høyre mot Buste etter å ha passert Knartan. Turen er ca 18 km.

Foto: Arne Lohn, Sletthøa.

Foto: Arne Lohn, Kvilesteinen i Storskardskollen.

Uansett om du velger å gå en lang tur, kort tur eller bare finner deg et fint sted å nyte naturen, kan kanskje appelsinkake på bål være noe for deg? Husk alltid og rydd opp etter deg når du har tatt en rast i naturen.

Umulig å lage kake på bål, sier du? Denne appelsinkaka lager seg selv. Nesten. https://inspirasjon.ut.no/appelsinkake-bal-dessert/appelsinkake/100980

VI ANBEFALER ALLE Å FØLGE DET NASJONALE RÅDET OM Å HOLDE AVSTAND, men å si «hei»og smile til de du møter. Begge deler kan utgjøre en forskjell!

Da gjenstår det bare å ønske hver og en ei god uke! Benytt deg av naturen om du kan, den kan være et «lysglimt» i en ellers utfordrende hverdag.

Arkivfoto: Elin Blæsterdalen, «Gode minner fra bærhøsten».

Share This