Når det gjelder tidspunkter for løypekjøring er utgangspunktet til Folldal Turlag at Snøfrid med mannskap kjører torsdager og fredager hver uke. De kjører da Nygruvaområdet den ene dagen og Folldal Gruver – Grimsbu den andre dagen. Hittil i sesongen har dette blitt gjennomført med et par unntak. Det er til enhver tid mulig å se hvor Snøfrid har vært og er på skisporet.no. Når løypene blir kjørt opp disse dagene, er det ikke fullt så mange folk som er ute. Dette gjør at løypene får «satt seg», og de vil da holde seg bedre. Det blir også et tilbud for de som eventuelt har ei langhelg i bygda, samt for de som jobber turnus/helg. Når det gjelder vinden tenker vi at litt «bustete» løyper på søndagene får holde i helgene nå, slik at vi heller kan kjøre hyppigere når sola etterhvert «tar mer plass». Løypekjøring i helg er også dyrere enn i ukedagene.

Preparering med scooter foregår i utkantene, og er mer tilpasset arbeidssituasjonen for våre sjåfører, men i utgangspunktet prøver vi å tilby best mulige løyper i helgene. Det er dessverre ikke mulig å følge scootersjåførene på skisporet, men vi legger ut informasjon om hvor de har kjørt fortløpende – her på hjemmesiden og på facebook.

I begge vinterferieukene (uke 8 og 9) og i påskeferien kjøres det, om nødvendig, hver dag. Da kjøres også mesteparten av løypenettet med Snøfrid (Dalholen rundt).

Løypekjøring er en betydelig kostnad for Folldal Turlag, og det er ingen selvfølge at løypene prepareres jevnlig, eller at hele løypenettet alltid prepareres. Løypekjøringen er basert på støtte fra kommunen, næringslivet og privatpersoner/medlemmer. Vi har et raust næringsliv med på laget, men dette er ingen selvfølge. Det er de økonomiske rammene vi rår over, som bestemmer hvilket løypetilbud vi kan ha i bygda. Folldal Turlag har som mål å ha en sunn og robust økonomi, som skal kunne tåle svingninger i både inntekter og utgifter.

Trives du i skisporet, og kan tenke deg å støtte vårt løypearbeid? Vipps valgfritt beløp til 94750 eller betal til konto 1885 17 42820. Det er SVÆRT VIKTIG at du merker betalingen med NAVNET DITT og «LØYPEVENN»!

Hilsen Folldal Turlag

Share This