TEKSTEN UNDER OPPDATERT 18.AUGUST

 

Bildet er tatt på Kollutholen, et av turmålene i Trimpoeng «Folldalsfjell 2021»

Hva er Trimpoeng?

Trimpoeng er et enkelt turkonkurransekonsept som kan gjøre det mer motiverende å komme seg ut på tur. I tillegg kan det hende man kommer seg til steder man ellers ikke ville gått. Deltakere må laste ned Trimpoengappen på sin mobiltelefon, opprette en bruker og finner så konkurransen i sitt lokalområde eller andre steder man oppholder seg. På alle turmålene får man poeng ved å registrere seg med mobiltelefonen. Noen konkurrerer med kollegaer, noen med venner og familie, men veldig mange konkurrerer kun med seg selv. Det fine med Trimpoeng er at man kan legge akkurat det man selv føler for i disse konkurransene. Alle som deltar er med i trekningen av fine premier, og helsegevinsten vinner alle. https://info.trimpoeng.no/

Koster det noe å delta?

«Folldalsfjell», som varer i perioden 1.juni – 1.oktober, koster 150 kroner per person.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke klarer å registrere meg på et turmål?

På grunn av manglende dekning vet vi at noen har hatt problemer med å registrere seg på enkelte turmål i vinter. Vi har opplevd at selv om man ikke klarer å registrere seg, så ordner dette seg som oftest når man kommer i et område med dekning. Det kan allikevel gå til neste dag før man får registrert poengene sine i appen.

Vi forstår at man blir fortvilet når man ikke får registrert seg i Trimpoeng! For et par uker siden var det feil i systemet til Trimpoeng. For å oppdatere og komme videre etter denne feilen må du både logge ut av telefonen din OG gjøre følgende etterpå:

1. Trykk på de tre strekene i venstre hjørne
2. Trykk på «Tilbake til konkurranseoversikt»
3. Trykk på pila som peker mot venstre ved mine konkurranser
4. Gå så inn på nytt – mine konkurranser

Send melding til Terje Solly, med navn på turmål og når du var der og ikke fikk registrert. Da vil han legge inn poengene for deg. Mobil Terje er 97 97 70 74.

Må jeg gå på alle 59 turmålene?

Nei det trenger du ikke. Du kan selv velge hvilke turmål du vil besøke, og du kan velge å besøke samme turmål flere ganger (men det må gå minst 8 timer mellom hver gang du registrerer deg).

Hvorfor går det ikke an å registrere seg på Tjørnhøi og Nysæterhøe?

Enkelte turmål har utsatt «åpning» pga. hensynet til dyrelivet. I forhold til Trimpoeng har vi dialog med Folldal fjellstyre og Nasjonalparkstyre. Vi er opptatt av at våre aktiviteter i minst mulig grad skal uroe villreinen osv.

Jeg syns nye ting er skummelt, og er usikker på hvordan jeg skal gå fram.

Ikke vær redd for å ta kontakt med oss – vi hjelper deg gjerne! Ingen spørsmål er dumme.

Hvorfor sluttet dere med «10 PÅ TOPP»?

Etter 25 år og rundt 250 topper følte vi at tiden var inne for å tenke nytt. Deltakertallet på «10 PÅ TOPP» gikk gradvis nedover. I fjor var det bare 44 personer som leverte svarkortet, mens vi fikk 193 deltakere i vinterens Trimpoeng konkurranse. Med Trimpoeng håper vi å tilby en aktivitet som kan passe for de aller fleste, da turmålene er svært varierte. Jo flere vi klarer å motivere til friluftsliv og turglede, jo bedre! «Barnas 5 på topp» fortsetter som før.

Er det noe jeg bør tenke på når jeg skal gå til Trimpoeng-turmålene?

Vi ber om at alle som deltar i våre aktiviteter ferdes sporløst, hensynsfullt og parkerer slik at man ikke er til hinder for andre. f.eks. grunneieres landbruksaktivitet eller innkjøringer til hus/fritidsboliger.

Allemannsretten gir oss unike rettigheter ❤, og viktige plikter! En av pliktene er at vi må ta godt vare på naturen, og ikke la det ligge igjen spor etter oss. Denne plikten kalles sporløs ferdsel. Rydd etter deg når du har rastet, ta med deg søpla di hjem og unngå å tråkke nye stier der det allerede finnes eksisterende. Vis hensyn ovenfor dyr, andre friluftsutøvere og grunneierne.

Vi håper Trimpoeng blir en positiv opplevelse for mange, og ønsker deg som vil delta LYKKE TIL!

Alle som deltar er med i trekningen av middag for 2 personer på Nedre Dørålseter, 2 jetboil og 2 termoflasker med logoen til Folldal Turlag.

Bildet ble tatt på Perskampen, ett av turmålene i Trimpoengs «Folldalsfjell 2021»

Share This