Skodda ligger tjukk i Atndalen

Vi har kommet i en situasjon ingen av oss har vært i før. Plutselig blir det meste i livene våre satt på vent. Jobb, fritidsaktiviteter og planlagte sosiale sammenkomster må avlyses. Vi blir bedt om å omgås andre minst mulig. Alle oppfordres til å gjøre sitt aller beste for å forhindre smittespredning av korona-viruset. Plutselig fikk hver og en av oss ledig TID vi ikke var forberedt på. Hva gjør dette med oss? Og hvordan kan vi sørge for at denne tiden gjør oss godt?

Naturen er en gullgruve som bidrar til livskvalitet for den enkelte, og i tillegg har den en stor samfunnsøkonomisk verdi. Vi kan si at naturen har en helende kraft, eller at den er gratis medisin for bekymringer og negative tanker. Turer i naturen gjør godt for kropp og tankesett. I tillegg til at formen vår gradvis blir bedre, føler vi oss også bedre til sinns etter å ha gått en tur. Har du ikke tenkt på dette før, anbefaler vi at du gjør det nå. Er dette kjent for deg, vet du at du nå har unike muligheter til å benytte naturen enda mer enn du kanskje vanligvis har. Poenget er ikke at du skal gå langt, men at du kommer deg en tur ut hver dag, og legger ekstra godt merke til det du har rundt deg. Folldal er som et «levende galleri», med kunstverk på alle kanter. I byene er alle gallerier nå stengt, mens vi kan gå på galleri hver dag (og noen kan til og med nyte vakre «malerier» og fotografier fra et vindu i huset sitt).

Vi er HELDIGE vi som bor i Folldal. Vi har utallige turmuligheter i fantastisk natur, og vi kan velge turområder der sannsynligheten for å møte (veldig mange) andre er minimal. Bare det å se natur kan faktisk være nok til at man føler seg bedre. Kanskje mange av oss er så vant til å se alt det flotte vi har rundt oss, at vi ikke tenker over det? Kan du, av en eller annen grunn, ikke komme deg ut anbefaler vi deg derfor å kompensere turer med å nyte eventuell utsikt fra huset ditt, eller å se på egne eller andres bilder fra naturen og naturopplevelser.

Folldal Turlag oppfordrer alle til å følge de nasjonale rådene vi nå har fått. Kanskje du kan glede andre med et flott naturbilde, enten ved å dele det på facebook, instagram eller ved sende en mms eller epost med en hyggelig hilsen til noen du vet ikke er på sosiale medier.

Kle deg godt og ta deg en tur ut. God tur!

Det handler om å nyte de små øyeblikk!

Naturens eget kunstverk, bilde er tatt mot Kyrkjekletten

Vi er heldige vi som kan nyte Folldalsnaturen!

Share This