Folldal Turlag sitt hovedfokus er å legge til rette for at folk flest skal kunne nyte livet ute i friluft, når det måtte passe, året rundt. Vi brenner for å gjøre «dørstokkmila» litt kortere, og for å gjøre folk oppmerksom på alt det flotte naturen byr på, både lite og stort, fra tidlig morgen til sen kveld. I en hektisk eller utfordrende hverdag kan en liten tur ut gi deg mye glede og verdifull påfyll i «energibanken» ❤️.

Friluftsliv krever ikke mye. Friluftsliv er faktisk det øyeblikket du går ut av døra med mål om å være ute i naturen. Det kan være en liten tur på en sti du kjenner godt, det kan være en lengre tur, kanskje med overnatting, eller det kan være en kveld du bestemmer deg for å lage middagen ute. All tid du bruker ute i naturen er friluftsliv! Du trenger ikke masse kostbart og fancy utstyr for å komme deg ut. Du trenger deg selv, kledd etter været, og et par gode sko 😉. Så ta på deg skoene, trakt kaffe og ta deg en tur ut i nærområdet ditt! 😊

Utenom Rusle og tusle (mai-september), Barnas Turlag Folldal, og en dagstur i Rondane på juli arrangerer vi ingen fellesturer.

Vi har to møteplasser som er åpne for alle året rundt, Grønhøbua og Nygruvbua. Her kan du møte andre som er ute i samme «ærend» 😊, slå av en hyggelig prat med kjente og ukjente, og kanskje stifte noen nye bekjentskaper. Vi oppfordrer deg til å benytte buene. Vi vil påstå at de er ganske unike 🤩, for det er svært hyggelig i buene våre 👍😊. Bu’tur i måneskinn er å anbefale! Vi har også Nygruvhytta, som er åpen i vinterferien (22.2-1.3), påskeferien og hver søndag mellom disse. Her kan du kjøpe nystekte vafler og noe godt å drikke. På gode værdager kan du oppleve yrende folkeliv i og utenfor hytta 😊.

I skrivende stund tilbyr vi aktiviteten TRIMPOENG, «Folldalsfjell vinter 2023». Dette er en uhøytidelig aktivitet, hvor du får mange fine turtips. Det er foreløpig 51 turmål å velge blant. Du kan selv velge hvilke turmål du vil besøke, og du kan besøke det samme turmålet flere ganger (men det må gå minst 8 timer mellom hver gang du registrerer deg). Selv om konseptet gir poeng, er dette ingen konkurranse i å samle mest poeng i forhold til de andre deltakerne. Ønsket og målet til Folldal Turlag er at hver og en kan komme seg ut på tur, og kjenne at poengene man får er en motivasjonsfaktor for seg. Kanskje kommer du deg til steder du ellers ikke ville gått. Konkurrer gjerne mot familiemedlemmer eller noen venner, men ha fokuset på helsegevinsten – nyt turene! Du kan melde deg på når du vil, det varer til 30.april. Alle som deltar er med i trekningen av fine gevinster. Hittil er det 77 påmeldte. Du finner mer informasjon om påmelding ved å «bla» deg lenger ned her på hjemmesiden vår.

Løft blikket! Å hilse er en viktig del av det å være på tur. Vi oppfordrer alle til å ta vare på denne kulturen. Smil til de du møter. Nettopp du kan utgjøre en viktig forskjell i andre menneskers liv! GOD TUR 😊

Bildet er tatt av Arne Lohn fra Lohnadalen mot Rondane, i det sola gikk ned 20.januar.

Share This