Barnas Turlag

Barnas Turlag Folldal ble stiftet i 2010, og er beregnet for familier med barn i alderen 0 – 12 år. Vi satser primært på familien (i vid forstand – eneforeldre, besteforeldre, naboer, onkler og tanter), med barnet i fokus. Større barn (13 – 16 år) kan også være med på aktivitetene, men må da være selvstendige og ikke avhengig av oppfølging fra voksne.

Barnas Turlag legger vekt på glede, fantasi, lek og spenning framfor tilbakelagt distanse. Rom for fri lek og aktiviteter som setter naturen i sentrum er viktig. Det å bruke naturen som inspirator på veien, er viktigere enn å få barna til å gå fort og langt. Barnas Turlag legger vekt på et sosialt fellesskap for barn og voksne uavhengig av sivil status, økonomi, kjønn, kulturell bakgrunn eller religion.

Barnas turlag har 
– månedlige aktiviteter. Program deles ut i barnehagen og på skolen, og kan hentes på Folldal Sport og Grimsbu Turistsenter.

– «Barnas 5 på topp». Tankegangen er at dette skal være topper som det ikke skal være for langt å gå til. Svarkort deles ut i barnehagen og på skolen, og kan hentes på Folldal Sport og Grimsbu Turistsenter.

Ti råd for en vellykket tur med barn

  1. Sørg for en god start – pakk matpakke, gjør klar termoser og sekk før du kler på barnet og begynner å mase. Forbered barna på turen kvelden før eller ved frokostbordet.
  2. Selg inn turideen din til barna – vær entusiastisk og tro mot prosjektet. Bestem gjerne rammene for turen, men la barna være med å bestemme og planlegge litt.
  3. Ta med sunn og næringsrik mat og drikke. Brød med pålegg, frukt, vann og varm drikke er det beste, men små premier som pastiller og sjokolade hjelper ekstra godt på humøret.
  4. Bestem om målet med turen er å være ute og leke eller å komme fram til et spesielt sted eller en topp. Fortell barna om dagens mål, de liker forutsigbarhet.
  5. Vær med på leken når dere er ute. Tull med barna. Prat sammen om smått og stort mens dere er ute.
  6. Sett ord på de positive turopplevelsene både på turen og i etterkant. Skryt av barna mens andre hører det.
  7. La barna gå først og bestemme tempoet. Det er mer motiverende å ligge i tet enn å halse etter i baktroppen.
  8. La gjerne barna ha med en venn på turen, da går det meste mye lettere.
  9. Kle dere etter vær- og føreforhold – ingen har det gøy om de fryser. Vindtette og vanntette bevegelsesvennlige klær er viktig, og det er bedre med flere tynne lag enn ett tykt. Kle deg selv godt – praktisk og varmt. Voksne som fryser og som ikke kan bli møkkete, er dårlig turselskap for barn.
  10. Sørg for at barna lykkes på turen. Mestring er viktig – det vi mestrer vil vi gjerne gjenta.
Bli medlem i Folldal Turlag!

Kontakt

Styret i Folldal Turlag 

Leder
Arne Lohn
Tlf: 411 01 326
arnelohn@gmail.com 

Styremedlem/turplanlegger
Roar Strømhaug
909 36 187 
Roar314@gmail.com

 

Styremedlem/hjemmesideansvarlig
Elin Blæsterdalen
Tlf: 995 30 583
elinblaster@gmail.com

Styremedlem/løypeansvarlig
Jan Korsvold
Tlf: 415 34 469                          jankorsv@gmail.com

Styremedlem/leder Barnas Turlag
Henny Oddveig Kveen Brustad
Tlf: 952 10 114
hokbrus@hotmail.com

 

Kontaktperson Grønhøbua
Per Øvrum
Tlf: 934 18 145
perovrum@hotmail.com

Ansvarlig for Nygruvhytta
Arne Lohn
Tlf: 411 01 326

Kontaktperson Nygruvbua
Eva Lohn
Tlf: 410 45 931

 

Share This