Velkommen til Folldal Turlag

Velkommen til Folldal Turlag

November 2020

For alle som trives best med barmark har november vært helt fantastisk! Sollyset, skodda og skyene har gitt oss magisk flotte turopplevelser. En tur trenger ikke være lang. Det gjelder å se seg omkring, «fange» gode øyeblikk og la øynene hvile på disse. La naturens lyder få slippe inn som god musikk. Nyte øyeblikket!

På Storkringla. Foto: Elin Blæsterdalen

Istapper. Foto: Elin Blæsterdalen

Flott utsikt. Foto: Elin Blæsterdalen

Utsikt mot Bakkesetra og Sleukampen i Atndalen. Foto: Elin Blæsterdalen

Skardtjønna. Foto: Elin Blæsterdalen

Nygruvahytta. Foto: Jan Kåre Lillekroken

Grønhøbua. Foto: Vegar Bekken

 

Ut på tur i ei spesiell tid ……

Da koronaen kom i mars måtte Folldal turlag dessverre stenge buene våre, Nygruvbua og Grønhøbua. Midt i mai fikk vi lov å åpne de igjen, til glede for mange!

I slutten av oktober kom regjeringen med nye smitteverntiltak pga. økt koronasmitte, og vi fryktet at vi nok en gang måtte stenge buene. Vi vet at buene er verdifulle turmål for mange. Vi tok derfor kontakt med Folldal kommune for å høre om vi kunne finne en løsning, og en løsning ble det. Buene vil fortsatt være åpne, men er det andre der når du kommer dit nå må du vente til det blir ledig. Vi har laget skilt på dørene, så man vet om det er ledig eller opptatt når man kommer dit. Det er håndsprit tilgjengelig, men ta gjerne med din egen. Rydd etter deg før du går, så blir det hyggelig for alle å komme dit.

Nå oppfordrer vi alle til å følge smitteverntiltakene regjeringen har kommet med. Da er det kanskje et håp om at vi kan treffes inne i buene om ikke så lenge, samt at vi får holde selve Nygruvhytta åpen når sesongen starter i februar.

Hils på de du møter, og slå gjerne av en prat, men HOLD GOD AVSTAND!

Takk til Vegar for hjelp og lån av bildene!

Lys i Grønhøbua

Noen har kanskje allerede fått med seg at det har blitt lys i Grønhøbua. Det er en av våre fantastiske støttespillere, Folldal elektro, som har utført jobben for turlaget. Vi har fått utelys med bevegelsessensor på bua og utedoen, lys inne på do/vedbua og inne i sjølve bua. Vi håper dette skal gjøre det ekstra trivelig å komme dit på mørke høstkvelder og vinterstid. Bua er åpen for alle, og er et fint sted å besøke.

Solcelleanlegget er delvis finansiert med pengegave som Folldal Turlag har fått i forbindelse med Lasse Andreassens bortgang i sommer. Lasse hadde hytte på Verket, og var en aktiv fjellvandrer. Han var glad i bygda, og etter hvert bosatte han seg her. I samråd med familien hans er det bestemt at ytterligere minnegaver som kommer inn på konto 1885 18 81359 vil gå til å dekke resten av ugiftene til solcelleanlegget.

Turlaget har fått enda en pengegave fra Finn Bjarne Jensen, så disse pengene har også gått til solcelleanlegget.

Denne høsten har Grønhøbua fått et skikkelig og etterlengtet «løft». Nå står den der nybeisa og fin, lukter nyvasket og venter på turfolket. Vi ber om at alle hjelper oss å holde det ryddig og pent, både i og utenfor bua, slik at det blir trivelig for alle å komme dit.

Er det noen som ønsker å gi en ordinær gave til anlegget, er dette selvfølgelig også mulig! Folldal Turlag er takknemlig for alle bidrag til vår konto 1885 17 42820 (merk beløpet «solcelleanlegg Grønhøa»).

Folldal Turlag er svært takknemlig for alle gaver vi får, og ønsker å benytte pengegavene til små og store «prosjekter» som kan glede turfolket. Vi er opptatt av at våre bygninger skal framstå innbydende både innendørs og utendørs, og være en berikelse i den flotte bygda vår.

 Leverandør av fersk, serveringsklar bacalao.

  Nyttig info

Bli medlem i Folldal Turlag!

Kontakt

Styret i Folldal Turlag 2020/2021

Leder
Arne Lohn
Tlf: 411 01 326
arne.lohn@fjellnett.no

Styremedlem
Svein Willy Danielsen
915 99 655
swdaniel@online.no

 

Styremedlem/hjemmesideansvarlig
Elin Blæsterdalen
Tlf: 995 30 583
elinblaster@gmail.com

Styremedlem/løypeansvarlig
Lillian Kristiansen  
Tlf: 988 53 249
lilliank@hotmail.no

Styremedlem/leder Barnas Turlag
Henny Oddveig Kveen Brustad 
Tlf: 952 10 114 
hokbrus@hotmail.com

 

Oppsynsmann Grønhøbua
Per Bjarne Kristoffersen
Tlf: 951 35 651
pek2@online.no

Leder hyttekomité Nygruva
Magnhild Brandsnes
Tlf. 900 20 096
magnhild.brandsnes@ folldal.kommune.no

Share This